Kempen Kayaks biedt u een kano- en kajakvaart op de Kleine Nete aan

De Kempen biedt zoveel meer dan enkel zwemmen, fietsen of terrasjes doen. Hebt u al eens gedacht aan een kano- of kajakvaart op de Kleine Nete? Kempen Kayaks maakt het mogelijk bij u! Ontdek de Kempen op een verrassende en originele manier door een kajaktocht over de Kleine Nete, die kronkelt tussen Retie en Grobbendonk. Vanaf dit jaar verhuren wij ook sups en organiseren wij escapewandelingen.

Het traject op de Kleine Nete

Kempen Kayaks voorziet een volledig traject op de Kleine Nete van maar liefst 25 km. Langs dit traject zijn zes haltes met uitstapplaatsen. Zo kunt u starten bij ons in Retie en zelf kiezen hoe lang u uw tocht maakt. Vertrekken kan het hele jaar door tussen 10.00u en 14.00u.

Tarieven

Hoewel de afstand dus varieert, blijven de prijzen wel hetzelfde, hoe ver u ook wil varen. Kempen Kayaks beschikt over verschillende soorten boten: een kajak voor 1 persoon, een kajak voor 2 personen, single en duo sit on tops , een kano voor 3 volwassenen en sups. Voor de duo mag een extra passagier mee tot maximum 5 jaar. Voor een kano kunnen 2 volwassenen en 2 kinderen tot 5 jaar ook. Bekijk hier de tarieven voor kajaks.

Terugtocht

De kajaks laat u achter op de stopplaatsen, waar wij zorgen voor de ophaling ervan. Voorzie zelf nog personenvervoer vanaf de stopplaats, in drukke periodes kunnen wachttijden om opgehaald worden door ons behoorlijk oplopen. Al wat je zelf doet doe je het beste. Sommige mensen nemen hun fiets mee en plaatsen deze zelf aan een aankomspunt, na het varen kom je via het fietsenknooppuntennetwerk weer terug. Je kan ook je fietsen door ons laten wegbrengen. Dit is steeds op eigen risico. Wij vergoeden geen schade op uitzondering van zadels. Vaar je enkel tot Kasterlee kan je terugkomen via de escapewalking.

Respect voor fauna en flora

Geniet van de fauna en flora rondom u, maar toon er ook het hoogst mogelijke respect voor! Om die reden is het ook verboden om tijdens de tocht aan te meren ergens in de natuur met de kajak of kano. Dit mag enkel aan de aanlegsteigers op de stopplaatsen. Hou uw ogen goed open, want verschillende visjes, het ijsvogeltje en de waterral zijn waar te nemen in de Nete.

Iedereen kan kajakken

U hoeft geen topsporter te zijn om te kajakken, iedereen komt in aanmerking voor een boottochtje bij Kempen Kayaks. U moet wel een beetje sportief zijn aangelegd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Lesse is er weinig stroming op de afvaart van de Kleine Nete, waardoor u meer moet peddelen om vooruit te komen. Toeristen, sportverenigingen, vriendengroepen, scholen, bedrijven en familiegroepen, iedereen is bij ons welkom voor een avontuurlijke belevenis op het water! Wil je het voor iedereen leuk houden, neem je best halt 5 Bobbejaanland als eindhalte.

Contacteer ons

Bekijk rustig eens alle mogelijkheden en praktische info over uw kano- of kajakvaart. Hebt u toch nog verdere vragen voor ons of wenst u te reserveren bij Kempen Kayaks, neem dan even contact met ons op.

Kempen Kayaks - Watermolen - 2470 Retie - België - Gsm: +32 (0)477 88 86 48 info@kempenkayaks.be BTW BE0731 471 060