Kano- en kajakvaart op de Kleine Nete

Kempen Kayaks - Mol - HomeDe Kempen bieden naast zwemmen, fietsen en terrasjes doen nog tal van andere mogelijkheden. Zo weten relatief weinig mensen dat ze deze streek tevens op een heel verrassende en ontspannen manier kunnen ontdekken, namelijk door een tochtje over de Kleine Nete te maken, die kronkelt tussen Retie en Grobbendonk. Deze is uiterst geschikt voor de kano- en kajakvaart.

Het volledige traject dat Kempen Kayaks aflegt is 25 km lang, en er zijn zes in- en uitstapplaatsen. Je hoeft dus niet de volledige afvaart te doen, zo kan je beginnen in Retie en stoppen waar je maar wilt.

De prijzen blijven echter hetzelfde, of je nu tot de eerstvolgende halte aan de Watermolen van Kasterlee vaart, of helemaal tot aan de laatste halte aan de Watermolen van Grobbendonk. Verder zijn er drie soorten boten: een kajak voor 1 persoon, een kajak voor 2 personen en een kano voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen tot ± 7 jaar.

De sportievelingen hoeven zich van hun kano of kajak bovendien niets aan te trekken, zo mogen ze hem op elk van de stopplaatsen achterlaten waarna wij er op onze beurt voor zorgen dat de kano en kajaks terug op de juiste plaats terechtkomt. Voor het personenvervoer staan wij echter niet in: wie met de kajak of kano vertrekt, moet er dus zelf wel voor zorgen dat hij op de stopplaats een vervoermiddel heeft, of dat iemand hem opwacht. Sinds vorig jaar werken we ook met een vaste taxidienst die ook vaste tarieven voor ons hanteren.

Aan de kajakkers en kanoërs wordt ook gevraagd om het grootst mogelijke respect te hebben voor de natuur. Om fauna en flora maximaal te respecteren is het dan ook verboden om tijdens de tocht aan te meren.Dat mag alleen op de aanlegsteigers van de zes stopplaatsen. Indien je goed oplet kan je menig visje waarnemen. Het ijsvogeltje en de waterral zijn ook vaste bewoners van de Nete.

Vertrekuur het hele jaar door tussen 10.00 u en 14.00 u.

Een woordje van de baas

"Iedereen komt in aanmerking voor zo'n boottochtje", zegt Patrick. "Je hoeft zeker geen atleet te zijn, maar je moet wel een klein beetje sportief zijn aangelegd. De afvaart van de Kleine Nete is niet te vergelijken met bijvoorbeeld de afvaart van de Lesse. Daar is de stroming veel groter, en je hoeft nauwelijks te peddelen. Dat is op de Kleine Nete wel even anders." 

Voor wie bewegen wij hemel en aarde?

Toeristen, sportverenigingen, eender welke vereninging,vrienden en vriendinnen, scholen, schoolsportdagen, bedrijfs familiedagen, verjaardagsfeestjes, bedrijfsevents, natuureducatie, communies enz, enz.Bekijk zeker onze rubriek links, hier vind je vast iets wat je wil combineren met kano of kajak of waar je kortingsbonnen kan bekomen.

Neem dus gerust een kijkje op deze website voor een overzicht van de mogelijkheden. Indien je ons wilt bereiken of een reservatie wenst te maken, kan dit via de contactpagina.

top